Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Εκδηλώσεις

afisa

Πανελλήνιο πρωτάθλημα αιωπτερισμού στην Καστανιά Σερβίων

Κάθε Ιούλιο στην Καστανιά Σερβίων, στο όρος Τίταρος, διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία, το πανελλήνιο πρωτάθλημα αιωπτερισμού που διαρκεί εννέα ημέρες. Συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι αιωπτεριστές, στις κατηγορίες Αγώνων Αποστάσεως και Αγώνων Ακριβείας και Διάρκειας. Από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα, οι θεατές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα.
Σχεδόν όλες οι αερολέσχες της Ελλάδας δίνουν το παρόν, τιμώντας έτσι τους σπουδαίους αυτούς αγώνες.

Φεστιβάλ Λασσάνεια

LassaneiaΤα Λασσάνεια, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κοζάνης, αποτελούν έναν από τους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Πέρα από τον ψυχαγωγικό τους χαρακτήρα στοχεύουν να μας προβληματίσουν, να μας ενημερώσουν για τη σύγχρονη πραγματικότητα αλλά και να μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε τις ρίζες μας όχι ως αναπαλαιωμένη παράδοση ή ένα στατικό φαινόμενο, αλλά ως στοιχείο σημαντικό της εθνικής μας φυσιογνωμίας στον αγώνα μας να υπάρξουμε ως λαός με την ιδιαιτερότητα του στο παγκόσμιο στερέωμα. Περιλαμβάνουν θεματικές ενότητες - αφιερώματα επιδιώκοντας να εστιάσουν το ενδιαφέρον μας σε καίρια ζητήματα της εποχής μας.

Λασσάνεια

Lassaneia_afisaΤα Αθλητικά Λασσάνεια που διοργανώνονται από το Δήμο Κοζάνης έχουν σαν στόχο την ενασχόληση των ατόμων με τον αθλητισμό προσφέροντας χαρά, ευεξία, ψυχαγωγία, καλή φυσική κατάσταση και υγεία ενώ παράλληλα προωθούν τις αξίες της συμμετοχής και του εθελοντισμού. Ο Αθλητισμός για όλους είναι το αθλητικό κίνημα της σύγχρονης ζωής που υπαγορεύει τη συνειδητή επιλογή της κίνησης – άθλησης όχι για αντιπαλότητα ή ανταγωνισμό αλλά για άσκηση, συνάσκηση – ανθρώπινη επικοινωνία και για βελτίωση της ψυχοσωματικής υγείας όλων των ατόμων. Στα πλαίσια των Αθλητικών Λασσανείων διοργανώνονται διάφορες δραστηριότητες όπως: Δασόπολις, Τοξοβολία, Ιππασία, Λαμπαδηδρομία, Ποδηλατοδρομία βουνού.

Εορτασμός πολιούχου Αγίας Κυριακής Σερβίων

Agia_KuriakiΑπό τις 5 μέχρι τις 7 Ιουλίου γιορτάζεται στα Σέρβια ο πολιούχος Αγίας Κυριακής με διάφορες εκδηλώσεις που συμπεριλαμβάνουν μουσική και ενδιαφέροντα χορευτικά. Την παραμονή, στον εσπερινό, γίνεται η περιφορά της Ιερής Εικόνας της Αγ. Κυριακής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και ιερέων της περιοχής.
Η εκκλησία χτίστηκε γύρω στα 1600. Στις 25 Μαρτίου 1757 κάηκε και αποτεφρώθηκε. Το 1811 ξανακτίσθηκε στο ίδιο μέρος ευρύτερος. Η Αγία Κυριακή έχει καθολικό του 1811 σε ρυθμό βασιλικής, με όμορφες αγιογραφίες και ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Πανελλήνιος Ποδηλατικός Γύρος της Λίμνης Πολυφύτου

Podilatikos_Guros_LimnisΟ Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών περιφέρειας Σερβίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και ο Δήμος Σερβίων με την στήριξη Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης διοργανώσουν τον Πανελλήνιο Ποδηλατικό Γύρο Λίμνης Πολυφύτου στα μέσα Ιουνίου 2009, με αφορμή τοn εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου). Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν ποδηλάτες αθλητές συλλόγων αλλά και ερασιτέχνες και ως εκ τούτου η διάρκειά του αγγίζει και τις τρεις ώρες.
Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η παρακάτω:
Σέρβια – Υψηλή Γέφυρα Σερβίων – Ίμερα – Φράγμα Πολυφύτου – Βελβεντός – Πλατανόρευμα – Δημαρχείο Σερβίων.

Κολυμβητικός Διάπλους Λίμνης Πολυφύτου

Diaplous

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, η Ε.Π.Τ.Α.Κ., ο Δήμος Σερβίων και το «Σπίτι της Ευρώπης – Κοζάνης» διοργανώνουν κάθε χρόνο τον Κολυμβητικό Διάπλου της λίμνης Πολυφύτου. Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται από την Οργανωτική Επιτροπή με βάση την εμπειρία των αθλητών, τη συμμετοχή τους σε παλαιότερες διοργανώσεις καθώς και τις επιδόσεις τους. Η διαδρομή είναι 5.000 μέτρα περίπου. Ο Αγώνας ολοκληρώνεται με τον τερματισμό όλων των αθλητών στην προβλήτα του Ναυτικού Ομίλου.
Η εκδήλωση, που έχει γίνει θεσμός για την περιοχή, συγκεντρώνει πολλές συμμετοχές αθλητών κι έχει ανταπόκριση από πολύ κόσμο, ο οποίος απολαμβάνει διάφορες δραστηριότητες που γίνονται παράλληλα. Διεξάγεται επίσης ο Μικρός Διάπλους των 500 μέτρων, όπου συμμετέχουν τέσσερα παιδιά μικρής ηλικίας,

Δείτε τον συνοπτικό πίνακα γιορτών και εκδηλώσεων

Φωλιά_της_Νεράιδας


Copyright 2010 - 2015   |   Σχεδίαση ιστοσελίδας pcLoading