Menu Close

Χιονοδρομικά κέντρα

Η Νεράιδα Κοζάνης ενδείκνυται για την χειμερινή σας διασκέδαση καθώς βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, περιτριγυρισμένο από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της βορείου Ελλάδος. Επισκεφτείτε τις πανέμορφες Μακεδονικές βουνοκορφές και απολαύστε τα υπέροχα τοπία κάνοντας σκι και snowboard ή απλά πίνοντας ένα ζεστό ρόφημα μπροστά στο αναμμένο τζάκι κάποιου σαλέ. Με πολλά χιονοδρομικά, σε μία ακτίνα 100χλμ, η Νεράιδα είναι το ιδανικό μέρος για μία στάση, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα νοστιμότατο γεύμα ή να πιείτε κάτι, συνοδεύοντας το με υπέροχους μεζέδες. Η έντονη δραστηριότητα στα χιονισμένα βουνά και η μοναδική θέα της λίμνης Πολυφύτου είναι σίγουρο ότι θα σας ανοίξουν την όρεξη και η Νεράιδα είναι η καλύτερη επιλογή για να ικανοποιήσετε την πείνα σας.

Εθνικό χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας

Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, σε απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της αθάνατης Πίνδου, βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας. Η φύση της Πίνδου παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, το ίδιο σκουροπράσινο χρώμα των κωνοφόρων, η ίδια χιλιόχρωμη οξιά, η ίδια αθάνατη δρυς, με μόνη διαφορά, ότι τις πρώτες εκείνες εποχές του χρόνου, στα δάση αυτά βάδισαν όντα, που δεν υπάρχουν πια, όπως το μαμούθ που αποκαλύφθηκε στο νομό μας και η συνύπαρξη αυτή ενέπνευσε το σήμα του Ε.Χ.Κ.Βασιλίτσας «χιονοδρόμος στους χαυλιόδοντες του μαμούθ».

Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας

Χιονοδρομικό κέντρο 3-5 πηγάδια

Το χιονοδρομικό κέντρο “3-5 Πηγάδια” βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους Βέρμιον σε υψόμετρο 1430-2005 μ. Απέχει 17χλμ. από την πόλη της Νάουσας και ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος παραμένει πάντοτε ανοικτός κατά την χειμερινή περίοδο.

Στα “3-5 Πηγάδια” λειτουργεί ξενοδοχείο και ξενώνας καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Η άρτια υποδομή του χιονοδρομικού κέντρου, εκτός από τα χειμερινά σπορ, προσφέρεται ποικίλες δραστηριότητες (ορειβασία, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, αιωροπτερισμό, αλεξίπτωτο πλαγιάς). Ακόμη έχει καθιερωθεί και ως κέντρο προετοιμασίας πολλών αθλητικών συλλόγων, ομοσπονδιών και εθνικών ομάδων. Οι χιονοδρομικές πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας, ικανοποιούν τις απαιτήσεις για αθλητική αλλά και τουριστική χιονοδρομία.

Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου φροντίζει ώστε οι πίστες να είναι πάντα κατάλληλα διαμορφωμένες για να σας προσφέρουν ασφάλεια και μοναδικές συγκινήσεις. Με το σύστημα τεχνητής χιόνωσης, το μοναδικό στην Ελλάδα, εξασφαλίζεται άριστη ποιότητα χιονιού σ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Χιονοδρομικό κέντρο 3-5 πηγάδια

Χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν

Το όρος Καϊμάκατσαλαν είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος βουνό της Ελλάδας με υψόμετρο 2.524μ. κορυφή στην οποία βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο. Κάθε χρόνο επισκέπτονται πάνω από 100.000 άτομα το κέντρο και τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού. Το κεντρικό σαλέ των τριών ορόφων περιλαμβάνει χώρους fastfood, minimarket, παιδότοπου, restaurant, cafe, ξενοδοχείου, icebar και δωμάτια καταφυγίου για διημέρευση. Υπάρχουν δώδεκα πίστες διαφόρων δυσκολιών. Τρεις μεγάλοι αναβατήρες και τρεις παιδικοί.

Χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν

Χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας

Το Πισοδέρι είναι ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα. Σήμερα είναι ένα σύγχρονο χιονοδρομικό με πολλούς αναβατήρες και πίστες. Στο χιονοδρομικό κέντρο υπάρχουν 10 πίστες ολυμπιακών προδιαγραφών, οι οποίες μπορούν να εξυπηρετήσουν όλες τις κατηγορίες των σκιέρ και των snowboarders καθώς και 5 αναβατήρες (3 συρόμενοι και 2 εναέριοι). Διαθέτει επίσης χώρο στάθμευσης 500 αυτοκινήτων.

Στα ισχυρά σημεία του χιονοδρομικού κέντρου συγκαταλέγεται το γεγονός ότι βρίσκεται πάνω στον εθνικό δρόμο Φλώρινας – Καστοριάς, κάτι που κάνει την πρόσβαση πιο εύκολη αφού το χειμώνα ο δρόμος πάντα ανοίγει. Η πανοραμική θέα προς την περιοχή των Πρεσπών από τις κορυφές των πιστών είναι ένα ακόμη ατού του χιονοδρομικού κέντρου.

Χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας